Log in

Log ind med brugernavn og password. Er du medlem af Radikale Venstre, og er det første gang, du skal logge på hjemmesiden, eller kan du ikke huske dit kodeord, så vælg "glemt adgangskode", for at angive et kodeord. Dit brugernavn er din e-mailadresse.

Indtast dit radikale.dk brugernavn
Indtast din adgangskode
Odense Radikale Venstre

Højst 24 børn i klassen

Højst 24 børn i klasserne og to lærere i alle dansk timer!


Sådan svarede jeg, på spørgmålet, om hvad eventuelle penge fra udligningsreformen skal bruges på. Det koster knap 50 mio at sænke klassekvotienterne i Odense, og to lærere i dansktimerne er heller ikke gratis.

Jeg er dog overbevist om, at det betaler sig.

Tænk blot tilbage til din egen folkeskoletid, hvor afgørende den var for os. Både på grund af alt det vi lærte i fagene, men allermest på grund af det vi lærte om os selv og andre. Vi blev dygtige og dannede mennesker.

Hvis vi ønsker det samme for vores egne børn og børnebørn, så må vi tage os sammen og give folkeskolen, det den behøver, og børnene det de behøver, - og det er flere dygtige lærere (og pædagoger) og dermed mere tid pr. barn.

Når jeg vælger at prioritere dansktimerne, er det fordi sprog er afgørende vigtigt for at blive dygtig i de andre fag, men sprog er også vigtigt i forhold til at kunne udtrykke sig præcist og civiliseret. Sprog åbner tusinde døre for dem, der behersker det, døre som er lukkede hvis ikke.