Log in

Log ind med brugernavn og password. Er du medlem af Radikale Venstre, og er det første gang, du skal logge på hjemmesiden, eller kan du ikke huske dit kodeord, så vælg "glemt adgangskode", for at angive et kodeord. Dit brugernavn er din e-mailadresse.

Indtast dit radikale.dk brugernavn
Indtast din adgangskode
Odense Radikale Venstre

Jule nyhedsbrev

Det næste år kommer til at stå i kommunevalgets tegn. Vigtigste opgave for ORV bliver at fastholde Susannes rådmandspost. Det skal bl.a. understøttes af, at ORV får valgt mindst 2 og allerhelst 3 medlemmer af det nye byråd.


Der har været nogen aktivitet på de indre linjer i de seneste måneder. Det fortsætter i det nye år.


Susanne har formuleret tre overordnede temaer for hendes valgkamp. Det er Grøn, Rig og en Retfærdig by. Med udgangspunkt i disse tre temaer, vil vi holde tre møder med hvert af de tre temaer. Vi starter tirsdag den 12. januar kl. 19.00 og fortsætter hver tirsdag i de næste 8 uger. Forhåbentlig kan vi mødes i Klingenberg 15B, men må forberede os på at starte med virtuelle møder. Der udsendes link til alle medlemmer i begyndelsen af 2021. Alle medlemmer er velkomne til at deltage i disse møder.


Senere kommer der masser af aktiviteter på gågaden, uddeling af flyers, ophængning og nedtagning af plakater osv. Det håber vi, at mange medlemmer vil deltage i.


Opstillingsmøde til regionsrådet


Lørdag den 23. januar holdes der opstillingsmøde til regionsrådet. I forvejen er Morten Brixtofte Petersen (nuværende regionsrådsmedlem) opstillet som spidskandidat. Den 23. vælges de følgende kandidater. Anne Skau Styrishave vil gerne være blandt de næste kandidater. Reserver gerne denne lørdag. Der kommer nærmere informationer om det bliver fysisk eller virtuelt.


Susannes julehilsen


En Grøn, Rig og Retfærdig by, - et juleønske


Hvor har det været et særligt år, hvor vi alle lærte nye ord som smittetal, nødpasning, fjernundervisning, rejserestriktioner og mange flere. I snart 10 måneder har jeg hver morgen tjekket smittetallet og forberedt mig på nye restriktioner, nedlukninger eller genåbninger. Medarbejderne, børnene og forældrene har stort taget det i stiv arm. Det er meget prisværdigt.


Undervejs satte vi Odense på verdenskortet med en desinfektionsrobot på den nye Vollsmoseskole. Skolen skal være verdens bedste robotskole og her i årets sidste måned valgte børnene et nyt navn til deres skole, som fremover skal hedde Odinskolen


 


Under alle kriser er det de mest sårbare det går hårdest udover, derfor er jeg glad for, at det er lykkedes at samarbejde tæt med de frivillige sociale foreninger, for de har virkelig løftet. Jeg har bekymret mig for især de unge. De har betalt en høj pris med deres uskyld og ungdom, særligt dem der lige er startet på et nyt studie og måske lige er flyttet til byen og nu sidder uden familie og netværk. Derfor brugte jeg en hel del energi på at få dem tilbage i skole og på ungdomsuddannelse.


I disse dage er den triste nyhed at smittetallet i Odense stiger hver dag på trods af alle restriktionerne, og så er der måske alligevel et lille lys i mørket, nemlig den længe ventede Coronavaccine. Hvis alt går vel starter vaccinationerne af alle beboere på plejehjemmene, - jeg har meldt mig som frivillig til denne opgave.


 


Der har også været andet end Corona på den politiske dagsorden. En af de største sejre var, at Byrådet endelig afsatte det nødvendige budget til det specialiserede socialområde område. Det har været hårdt at høre de mest sårbare og udsatte mennesker omtalt som et stort sort hul man kaster penge i, så der ikke bliver råd til skoler og de gamle. Det har simpelthen ikke været i orden, og det slutter heldigvis nu. Byen har fået en klimaplan, med en melding om, at Odense skal være CO2 neutral i 2030. Jeg synes godt, at vi kan skærpe ambitionen og nå i mål i 2025. På den grønne dagsorden har vi på radikalt initiativ fået en plan for biodiversitet, og vi har kæmpet for, at der ikke bliver bygget i Åløkkeskoven. Den kamp er ikke vundet endnu og fortsætter ind i 2021.


 


2020 blev også året, hvor jeg satte ligestilling på dagsordenen, herunder også i min egen forvaltning med et fokus på det løngab, som fortsætter langt ind i pensionsalderen på grund af de mange kvinder på deltid i fx pædagogstillinger. Ligestillingsdagsordenen har også ført mig forbi bekæmpelsen af negativ socialkontrol med et stærkt fokus på, at det også forekommer blandt drenge og mænd, som ofte får en dobbeltrolle, som både udøvere af social kontrol, men samtidig ofre for den.


 


Nu går vi snart ind i et nyt år, som også er valgkampsår. Vi går til valg med overskriften GRØN, RIG og RETFÆRDIG BY. En rig by hvor vi kommer til at præsentere en stærk erhvervs-og vækstpolitik, en grøn by hvor vi vil have høje ambitioner for klima, miljø og biodiversitet og levere de løsninger, der skal til, og endelig en retfærdig by, fordi alle fortjener de samme chancer i livet. Det må simpelthen ikke afhænge af hvor i byen man er født, hvilke chancer man har for et godt børne- og voksenliv.


 


Jeg håber rigtig mange af jer vil lægge kræfter i valgkampen, for det er fuldstændig nødvendigt for at blive solidt plantet i byrådet. Det er i byrådet kampen for retfærdighed, og for klimaet, kulturen og naturen skal tages, og jo flere vi er, jo stærkere og mere afgørende er vores stemme. Der er så mange ting vi kunne gøre bedre og anderledes i Odense med et endnu stærkere Radikale Venstre. Jeg ser frem til at lære endnu flere af jer at kende i det nye år


 


Med ønsket om en glædelig jul og et skønt omend stille Nytår til jer og jeres familier


 


Susanne Crawley, Rådkvinde for Børn og Unge