Susannes tale om det nye boligområde i Gartnerbyen | Odense Radikale Venstre

Log in

Log ind med brugernavn og password. Er du medlem af Radikale Venstre, og er det første gang, du skal logge på hjemmesiden, eller kan du ikke huske dit kodeord, så vælg "glemt adgangskode", for at angive et kodeord. Dit brugernavn er din e-mailadresse.

Indtast dit radikale.dk brugernavn
Indtast din adgangskode
Odense Radikale Venstre

Susannes tale om det nye boligområde i Gartnerbyen

Jeg har en vision for Odense om, at vi sammen får skabt et stærkt og levende byfællesskab, hvor generationerne er der for hinanden. Det er netop ansvaret for det store byfællesskab, der skal binde os sammen og sikre sammenhængskraften i en by med mange forskellige slags borgere som her i Odense.

Men ét er det store fællesskab, som Odense er. Det, der for alvor får en by til at leve, er fællesskabet i en bydel. Dér hvor vi har vores hverdag og lever vores liv.

Når Gartnerbyen bliver realiseret, står vi pludselig, som navnet antyder, med en helt ny by - eller i det mindste en ny bydel.

Jeg håber, vi får skabt en bydel, som både bliver en integreret del af resten af Odense, men som også bliver stærk i sig selv.

Jeg håber, Gartnerbyen kan blive en bydel, der som andre bydele en gang i fremtiden kan tages med på råd og måske få tildelt et budget. Det kunne være til etablering af en fælles have eller en bålplads, hvor børn og unge kan mødes i et lokalområde.

Det stærke bydelsfællesskab handler også om at gøre det nemt, muligt og attraktivt for forskellige generationer at bo tæt i samme bydel. Og sammen løse de af livets udfordringer, som kommunen eller andre aktører ikke kan løse.

Jeg tror på, at generationsfællesskabet kan være løsningen på det, der er svært ved at være børnefamilie med alt for lidt tid, eller svaret på det modsatte, altså at man som gammel bliver alene og har alt for meget tid og nogen gange ensom.
I et generationsfællesskab bliver det uendelig meget lettere at rumme hverdagens udfordringer, når vi takler og løser dem sammen.

Jeg er sikker på, at der er ufattelig meget energi og glæde ved livet, gemt i mødet mellem generationerne, også selvom man ikke er i familie med hinanden.

Jeg er sikker på, at det kan gøre en forskel for sammenhængskraften i vores by, hvis vi har gode stolte bydele, hvor man tager ansvar for sig selv og sin nabo. Og sådan en bydel håber jeg, Gartnerbyen bliver.